logo
Contacteaza-ne:
Email: secretariat@socola.eu

Campanie de strângere de fonduri "Salvați istoria Iașului -Salvați Casa Creangă"

Institutul de Psihiatrie  „Socola” inițiază în luna ianuarie 2016 o campanie de strângere de fonduri destinată reabilitării clădirii unde pe vremuri a funcționat seminarul în care povestitorul Ion Creangă a urmat cursurile pentru a devine preot. Clădirea se află în curtea Institutului de Psihiatrie „Socola”, iar, în perioada 1803- 1905 a funcţionat Seminaria „Veniamin Costachi” unde Ion Creangă a învăţat în perioada 1855-1858  pentru a deveni preot.


Campania intitulată „Salvați  istoria Iașului - Salvați Casa Creangă” are ca scop strângerea de fonduri în vederea consolidării și reabilitării clădirii aflată într-un stadiu avansat de degradare. Prin acțiunile de informare realizate cu sprijinul mass-media dorim să sensibilizăm societatea civilă dar și autoritățile în vederea salvării clădirii care face parte din lista monumentelor istorice. În cadrul campaniei vor fi derulate și evenimente culturale cu scop caritabil în vederea  strângerii de fonduri. Din acest motiv solicităm sprijinul mass-media în vederea mediatizării demersului nostru”, a declarat dr Gabriel Oprișanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola”.


Ținând cont că spațiul nu are activitate medicală directă s-a ales această metodă de finanțare urmând ca în clădire să fie amenajat un Muzeu dar și folosirea spațiului pentru deschiderea unui Centru de Cercetare pentru copii și adolescenți care au nevoie de suport psihologic fiind afectați de dependența de tehnologie cum ar fi telefoane mobile, tablete sau computerul..


În cadrul campaniei Institutul de Psihiatrie „Socola” adresează o invitație
firmelor de construcții care pot sprijini acest proiect fie prin donații în materiale de construcții sau realizarea  unor etape din lucrările de consolidare a clădirii. In acest sens  Institutul  a deschis și un cont unde se pot  strânge donații.
Campania se dorește a fi de interes public ținând cont că dezvoltarea unui centru de cercetare modern în psihiatrie  vine în sprijinul pacienților Institutului.

Pentru mai multe informații legate de activitatea Institutului de Psihiatrie „Socola” Iași puteți accesa pagina oficială de Facebook a unității la următorul link:https://www.facebook.com/pages/Institutul-de-Psihiatrie-Socola/100593420282193
 

 

afis campanie